Hogy lehet ilyen könnyen leszokni a dohányzásról?

0
1549

A nikotinfüggőség és a cigarettafüst orvosi probléma, ezért is kell ebbe az irányba terelni a figyelmet. A függőség azért függőség, mert az organizmus hozzászokik a nikotin adagokhoz, és a hiány aztán a neurotrasmitter pályákhoz kötődik, ami aztán számos neuromodulátort érint a szervezetünkben. És amikor a dopamin, szerotonin, endogén opioidok stb. szintjére fújunk. ez egy orvosi kérdés, ahol a függőség is csökken.

Ezért, ha valaki azt mondja, “orvos vagyok, nem kell, abbahagyhatom az ivást egyedül” vagy “Én egy orvos, nem kell, abbahagyhatom a dohányzást holnap”, így gyengült az akarat étvágya a gyógyszer ellenáll a can nem, mert a “dopamin”, mert a “neuromodulátor” és a “mert” lehet egy egész. Azonban vannak különböző támogató intézkedések, hogy használják a rendszeres terápia, amikor kilép a nikotin.

Az érzés, a tiszta fogak és a friss lehelet csökkenti a valószínűségét

Nem működik azonban önmagában és önmagukban, de szükségét támogató terápiának és a folyamatban lévő kezelés gyakorlásának tekintik, vagy annak az embernek a segítségeként, aki már józan, és nem dohányzik–, és ismét motiválva van arra, hogy ne essen függőségükbe.

Hasonlóképpen, evés kis adagok segít leküzdeni a szükség a cigaretta. Ajánlott az alacsony zsírtartalmú ételek, egészséges, gyümölcsök, zöldségek–, és ez is megakadályozza a súlygyarapodást. Kényeztesd magad azonnali jutalommal. A dopamin jutalom közvetítőként hat az agyban. Dohányosok ismerik az érzést, vágy a jutalom. Amint meggyújtja a cigarettát – a jutalom formájában egy kellemes érzés jön szinte azonnal. Tehát cserélje ki a cigarettát egy másik jutalom, amely hozza egyfajta öröm azonnal.

Készíts egy listát a kis azonnali öröm, hogy lehet, kérjük, És amint úgy érzi, a késztetés a cigaretta, akkor nyúlj be ezt a listát. Mosson fogat rendszeresen, lehetőleg minden étkezés után. A tiszta fogak és a friss lehelet érzése csökkenti annak a valószínűségét, hogy valaki rágyújt egy cigarettára. Ez segíthet amellett, hogy a klasszikus fogkefe, fogkrém, menta tea, rágó, stb Használatuk után az egyik általában nem akarja, hogy rendetlenséget a szájüregben újra cigaretta szag.

Ez az egyik leggyakoribb oka annak, hogy az emberek újra dohányoznak. Az alkohol általában csökkenti a gátlásokat, így túl összeomlik a korlátot épített dohányzás ellen, csökkent elkötelezettség az önmegtartóztatás-plus, a mi kultúránkban cigaretta ez a bábu valahogy tartozik… Veszélyes kombináció.

Vigyázz a koffeinnel

Ha megízleled a világítást, próbálj meg olyan helyen lenni, ahol tilos a dohányzás. Sétáljon be egy boltba, egy könyvtárba, vagy mondjuk egy szupermarketbe, moziba, stb.A dohányzási tilalom is kombinálható zavaró -, továbbá, a boltban is, hogy a vásárlás, majd törölje ezt a vámot a napi menetrend.

Fizikai aktivitás egy hatékony eszköz elvonja a figyelmet az étvágy, hogy világít. Emellett a fizikai mozgás természetes forrása a hangulatmodulátoroknak és a stressz csökkentésnek. Nikotin, hogy a dohányos volt hozzászokott, amikor úgy érezte, hogy szabályoznia kell a stressz, így felváltja a fizikai aktivitás és mozgás. Fizikai aktivitás emiatt különösen ajánlott az első hetekben az önmegtartóztatás.

Először is, az első héten szükséges, hogy támaszkodjon a szerkezet, amikor úgy dönt, hogy kilép a nikotin. Tervezze meg a napi menetrend, naplót vezetni, tervezze meg minden kiskaput benne, a munka tevékenységek, a vacsora a családdal vagy a barátokkal.

Minél elfoglaltabb vagy, annál inkább elnyomja a süket pillanatokat, amikbe a cigaretta utáni vágy könnyen elhalványul. Ha később az akarat erősíti, akkor megengedheti magának, hogy lassítsa a menetrend egy kicsit. A nehéz pillanatokban a sóvárgás a cigaretta, tartsa tartalék valaki közel, akit lehet híd ezúttal. Ez segít elterelni a figyelmet az íze világítás magad.

Vigyázz a koffeinnel! Annak ellenére, hogy a kávé segít különösen reggel kezdeni a napot, vagy a nap folyamán leküzdeni a fáradtságot, a mellékhatás lehet a feszültség, idegesség, nyugtalanság a stressz. És hogy szokott egy dohányos megbirkózni a stresszel? Egy cigarettával. Ezért a kávéivás kockázatot jelent, és gyakran ez is az oka a kudarc visszavonási felbontásában.

Légy türelmes és ragaszkodj a döntésedhez, hogy nem dohányzol.

Negatív érzelmek, mint a szomorúság, harag vagy frusztráció, az oka a cigaretta elérte a dohányosok. Ezért fontos megtanulni, hogy ezek az érzelmek minden ember velejárói, ezért jelennek meg, ami természetes. Nem természetes, hogy egy cigarettával szereljük le őket. Próbálkozzon más (nem pusztító) stílussal.

Légy türelmes és ragaszkodj a döntésedhez, hogy nem dohányzol. Ha az első hetekben úgy döntesz, hogy nem dohányzol, sínen vagy. Azonban fel kell készülni az akadályokra vagy akár a kudarcokra. Sokan még többet dohányoznak, miután sikertelen kísérletet tettek a dohányzásról való leszokásra. Miért?

Mert van egyfajta kudarc, kudarc, bűntudat, alkalmatlanság, stb.érzése. Ez okozza még a aláássa a bizalmat, aztán az ismerős körhinta – bűntudat, a stressz, a feszültség – hogy el őket? Egy cigarettával. Nem úgy. A dohányzásról való leszokás nem jelent teljes összeomlást. Meg kell, hogy álljon fel újra a kudarc, frissítse fel, és próbálja újra.

Összefoglalva: ne féljenek szakmai segítséget kérni. Manapság sok speciális mentők vagy létesítmények, amelyek specializálódtak a dohányzásról való leszokás. Semmi kifogásom az ellen, hogy megkérdezzem a programjaikat és a lehetőségeiket.