Hogyan lehet javítani a szexuális teljesítmény?

0
2090

DE definíció szerint elsődleges, ha az ember soha nem volt képes, hogy vagy fenntartása erekció. DE meghatározása másodlagos, ha már felmerült az élet során egy férfi korábban képes erekció. Másodlagos DE sokkal gyakoribb, mint elsődleges de. Az USA-ban a 40-70 éves férfiak mintegy 50% – a szenved ettől a feltételtől, a százalékos arány pedig az öregedéssel növekszik. Az ED azonban nem tekinthető az öregedés normális részének, és bármely életkorban jó eredménnyel gyógyítható.

Erekcióra, a pénisz szüksége van megfelelő mennyiségű áramlás a bejövő vér, a lassítja a vér áramlását a kimenet a megfelelő funkció az idegek, hogy megérkezik, illetve eltérnek a pénisz megfelelő mennyiségű férfi nemi hormon, a tesztoszteron nemi vágy (libidó) elegendő; ezért zavar ezekben a rendszerekben is okozhat merevedési zavar (ed).

Szexuális pszichoterápia segíthet még

A legtöbb esetben ED okozta rendellenességek az erek vagy idegek a pénisz. Egyéb lehetséges okok közé tartozik a hormonális zavarok, a pénisz szerkezeti zavarai, bizonyos gyógyszerek alkalmazása és pszichológiai problémák (lásd az erectilis dysfunctio gyakori okait és jellemzőit).

A leggyakoribb speciális okok: az artériák megkeményedése (atherosclerosis), amely befolyásolja az artériák a pénisz, diabetes mellitus, szövődmények által okozott műtét a prosztata. Az erekcióra való alkalmankénti képtelenség normális, és nem utal merevedési zavarra.

A 65 év alatti férfiak körülbelül fele, míg néhány 80 év feletti férfi általában megfelelő erekciót kap a behatoláshoz. Alacsony tesztoszteron szint hajlamosak csökkenteni a szexuális impulzus, nem okoz merevedési zavar. A péniszbe befecskendezett gyógyszerek, valamint a péniszt szűkítő vagy szopó eszközök kombinációja igen hatékony, és nem jár a szájon át szedhető gyógyszerek tipikus mellékhatásaival.

A Szexuális pszichoterápia akkor is segíthet, ha a merevedési zavarnak fizikai oka van. Gyakran különböző tényezők járulnak hozzá Ed. Például, ha a beteg a cukorbetegség vagy perifériás érbetegség miatt az erectilis funkció enyhe csökkenésében szenved, kialakulhat a de súlyos formája közvetlenül az új gyógyszer kezdeti bevétele után, vagy ha a stressz növekszik.

Mi okozza a merevedési zavar férfiak?

Atherosclerosis részben blokkolja a vér áramlását a lábak (perifériás érbetegség). Általában a péniszre irányított artériák is blokkolva vannak, ami a pénisz vérellátásának csökkenését és Ed kialakulását eredményezi. A cukorbetegség, a magas koleszterinszint, az artériás hipertónia és a dohányzás hozzájárul az atherosclerosis kialakulásához, és ezért Ed.

Ha az idegek, hogy üzeneteket küld a pénisz sérült, ED alakulhat ki. Amellett, hogy okoz atherosclerosis, thediabetes is befolyásolja az idegek, hogy elérje a pénisz. Mivel az idegek irányult a pénisz fut végig a prosztata, prosztata műtét (mint például, hogy végzett a tumor vagy a megnagyobbodott prosztata) gyakran okoz ED. A kevésbé gyakori idegrendszeri betegségek, melyek ED-et okoznak, a gerincvelő sérülés, a szklerózis multiplex és a stroke.

Ezen kívül a farpofák és a nemi szervek (az úgynevezett Nyerges terület) területén az idegek hosszan tartó nyomása, amely a kerékpár hosszú távolságokra történő használata esetén előfordulhat, átmeneti DE-t okozhat. Néhány hormonális rendellenességek (mint például rendkívül alacsony tesztoszteron szint) hajlamosak csökkenteni a szexuális impulzus, de is okozhat ED. Peyronie-kórban szenvedő egyéneknél hegszövet alakul ki a péniszen belül, ami hajlított és gyakran fájdalmas erekciót és Ed kialakulását eredményezi.

Az erectilis dysfunctio bizonyos esetekben

Mivel a hegszövet nem tágul ki erekció közben, a merev pénisz ívelt, így nehéz vagy lehetetlen behatolni a szexuális közösülés során. A hegszövet az erectilis szövetben (cavernosus test) terjedhet ki, és merevedési zavart okozhat. Bizonyos kábítószerek, alkohol és illegális kábítószerek, mint például a kokain és az amfetaminok is okozhatnak vagy hozzájárulhatnak az Ed-hez.

Néha pszichológiai problémák (mint például a teljesítmény szorongás vagy depresszió) vagy tényezők, amelyek csökkentik az ember energiaszintjét (mint például betegség, fáradtság vagy stressz) okozhat vagy elősegítik Ed. Erectilis dysfunctio társulhat bizonyos helyzetekben, vagy egy adott helyen, időben vagy partner. A hosszan tartó és fájdalmas erekció (priapismus) károsíthatja a pénisz merevedési szövetét és Ed-hez vezethet.

Az erectilis dysfunctio (ed) esetenkénti epizódja nem szokatlan, de azok a férfiak, akik következetesen nem érik el vagy nem tartják fenn az erekciót, konzultálniuk kell orvosával, mert a DE lehet egy súlyos egészségügyi probléma jele, mint az atherosclerosis, vagy egy neurológiai betegség. Az ED legtöbb oka gyógyítható. A következő információk segíthetnek eldönteni, hogy konzultáljon-e egy orvossal, illetve hogy mire számítson az értékelés során.